Citroën  - Airco Service
Airco Service

CitroŽn Airco Service en Onderhoud
 
 
U kunt ook bij ons terecht voor onderhoud, reparaties en storingen aan de airco van uw CitroŽn.
Wij raden onze klanten aan elk jaar de airco te testen om het systeem in goede conditie te houden. Bij weinig of geen gebruik van de airco kan het systeem druk verliezen waardoor de werking afneemt. Als u regelmatig de airco laat controleren voorkomt u storingen.
 
Gebruik de airco zowel in de zomer als in de Winter
 
De airco in uw CitroŽn is gemaakt om de luchtvochtigheid in de auto te verlagen, op deze manier kan de temperatuur makkelijk en snel verhoogd of verlaagd worden. In de zomer koelt de auto dus lekker snel af en in de winter warmt de auto snel op. Ook met koud en vochtig weer bied de airco uitkomst, het condens is sneller van de ramen en de kachel doet sneller zijn werk. Een ander voordeel is dat als de airco gebruikt wordt deze in veel betere conditie blijft. Als u de airco een hele winter niet gebruikt kan het gebeuren dat de airco niet meer optimaal werkt als u het systeem op een warme lentedag weer eens aanzet.
 
Brandstofverbruik versus Airco
 
Het gebruik van een airco in uw CitroŽn heeft invloed op het brandstofverbruik, dit is gemiddeld 2 tot 5% extra brandstofverbruik op een tank brandstof (als u een raam openzet tijdens het rijden heeft dit meer invloed op een verhoogd brandstofverbruik). Met de huidige brandstofprijzen kan dit een argument zijn de airco niet of weinig te gebruiken. Als u weinig of geen gebruik maakt van de airco wordt het risico op storingen en het niet werken van de airco groter. Bij storingen en reparaties aan de airco kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Als deze kosten vergeleken worden met de extra brandstofkosten bent u goedkoper uit om de airco regelmatig te gebruiken.